شیمیدان

شیمیدان

شیمیدان

شیمیدان

۰۱
آذر ۹۵

مخلوط

مخلوط به معنی آمیخته شدن دو ماده یا همان شوریده می باشد.[۱] در شیمی، مخلوط کردن دو یا چند ماده مختلف که با یکدیگر ترکیب می شوند را مخلوط می گویند، اما نه آنگونه که ترکیب شیمیایی بوجود آمده باشد.مخلوط اشاره ای است به ترکیب فیزیکی دو یا چند ماده که هویتشان (هرچند به سختی قابل تشخیص می باشد) باقی‌مانده است.

مخلوط، محصول ترکیبات فیزیکی و یا ترکیب مواد شیمیایی است به گونه ای که بعد از مرحله ترکیب عناصر، ترکیبات شیمیایی یا فیزیکی به تغییرات شیمیایی دیگر تبدبل نمی‌شوند و خواص اولیه خود را حفظ می کنند.[۲] به رغم تغییر نکردن خاصیت شیمیایی این ساختار، ممکن است از لحاظ فیزیکی تغییر کند، از جمله این تغییرات می توان تغییر خاصیت نقطه ذوب مواد را نام برد. شما میتوانید باامیختن مواد مختلف با هم انواع گوناگونی از مواد مخلوط یا نا خالص به حالت جامد ، مایع و گاز درست کنید. مخلوط ها میتوانند مایع در مایع ، گاز در گاز ، جامد در جامد ، گاز در جامد ، جامد در گاز ، جامد در مایع و گاز در مایع باشند.

مخلوط را می توان به دو گونه همگن یا ناهمگن نام گذاری کرد.در مخلوط همگن، تمامی مواد به صورت یکسان با یکدیگر ترکیب می شوند و مخلوطی یکدست و غیر قابل تشخیص (به صورت چشمی) به دست می آید. اما در مخلوط ناهمگن نوع مواد و ترکیباتی که در آن استفاده شده است را به راحتی می توان مشخص کرد و در آن، مواد به صورت کامل با یکدیگر مخلوط نشده اند.

عناصر و موادی که باعث ایجاد مخلوط همگن می شوند عبارتند از: مخلوط اکسیژن و نیتروژن، شکر، نمک، و بسیاری از مواد حل شونده در آب، مخلوطی همگن هستند به گونه ای که مواد به صورت یکدست در آن حل می شوند.



محلول

محلول ایده‌آل • محلول آبی • محلول جامد • محلول بافر • Flory-Huggins • مخلوط • سوسپانسیون • کلوئید • نمودار فازی • اوتکتیک • آلیاژ • اشباع • فوق اشباع • Serial dilution • Dilution (equation) • Apparent molar property


غلظت
و کمیت‌های وابسته

غلظت مولار • غلظت جرمی • چگالی تعداد • کسر حجمی • نرمالیته • محلول درصدی • مولالیته • کسر مولی • کسر جرمی • نسبت ترکیب • بخش در واحد سنجش


انحلال پذیری

Solubility equilibrium • کل مواد جامد محلول • حلال پوشی • Solvation shell • آنتالپی انحلال • انرژی شبکه • قانون رائولت • قانون هنری • فهرست انحلال پذیری مواد • جدول انحلال پذیری


حلال

(رده) • ثابت تفکیک اسیدی • حلال پروتیک • حلال معدنی غیرآبی • حلال پوشی • فهرست دمای جوش و انجماد حلال‌ها
Partition coefficient • قطبیت • آب‌گریزی • آب‌دوست • چربی‌دوست • Amphiphile

 


 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۵/۰۹/۰۱
جابر انصاری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی